Д-Р ЈОЛЕВСКИ

Услуги

Од превентивна нега до ресторативни и козметички третмани, нудиме широк спектар на стоматолошки услуги за да ги задоволиме вашите единствени потреби за орално здравје.

ОПШТА СТОМАТОЛОГИЈА

Тимот во нашата стоматолошка ординација е посветен на грижата за вашето орално здравје, пред се за спречување на оралните болести и намалување на потребата за лекување. Најчести интервенции во општата стоматологија се: грижа за итни случаи на болка, пломби - користиме врвни пломби за нега на шуплини или скршени заби, третмани на коренски канали, превенција што се изведува со употреба на флуорни производи.
Сите стоматолошки интервенции се изведуваат со локална анестезија, целосно безболна.

ОРТОДОНТИКА

Ортодонтскиот третман може да ви ја обезбеди насмевката што ја посакувате на најбиолошки можен начин. Со помош на загради или порамнувачи можеме да ги ставиме вашите заби на вистинското место во краток временски период. Во нашата ординација ви нудиме различни видови на ортодонтски третман прилагодени на вашата желба. Вршиме и хируршки интервенции потребни во третманот како кортикотомија, френулектомија, гингивектомија, ставање мини импланти.

ПРОТЕТИКА

Забната протетика може да ви обезбеди замена на изгубените заби со користење на коронки, мостови или протези, со цел да ја вратите функцијата и естетиката на забите. Круните и мостовите можат да бидат метално-порцелански или неметал-порцелан, произведени со различен процес на производство.

ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

Имплантите претставуваат замена за изгубените природни заби.
Проверете дали сте кандидат за импланти:
1. Ви недостасува заб
2. Носите протези (вилици) кои се неудобни и нефункционални
3. Немате доволно заби за да поставите фиксен мост
4. Имате напредна болест на непцата и опуштени повеќе заби
Имплантите се титаниумски биокомпатибилни заменски корени, кои се ставаат во коските на вилицата и се прават фиксни протетски помагала над нив. Тие можат да понудат долгорочно решение во многу комплицирани ситуации дури и во оние случаи кога во минатото не можеше да се изврши рехабилитација со импланти и пациентите мораа да се задоволат со класични мобилни протези, да чекаат долго време без заби, да ги стругаат здравите заби до премостување. грешките итн.
Со развојот на новите технологии, сега е можно да се постават импланти дури и во некои од следниве случаи:
1. Поставување соло имплант во предниот естетски регион веднаш по екстракција на заб, со истовремено поставување на привремен заб
2. Поставување на 4 или 6 импланти (Сите на 4/6) во вилица без заби или веднаш по вадење на неколку заби, со поставување на привремен фиксиран мост во првите 5-7 дена.
3. Поставување на импланти во коска која е многу тенка или ниска, со користење на специјално дизајнирани кратки импланти, импланти со тенка структура или со претходни оперативни техники за подобрување на квалитетот и квантитетот на коската.
Доколку сте загрижени и заинтересирани за најсоодветното решение, добро е да разговарате со нашиот стручен тим кој по правилна евалуација на 3Д рендгенот ќе предложи индивидуален план за терапија

ПАРИОДОНТОЛОГИЈА

Пародонтологијата опфаќа превенција, дијагноза и третман на пародонтална болест (гингивитис и периодонтитис) и хируршко поставување на забни импланти.
Пародонталните третмани вклучуваат:
1. Пародонтално одржување (чистење на забен камен, полирање и пескарење)
2. Длабоко пародонтално чистење
3. Пародонтална хирургија
-Операции со флап-за намалување на пародонталните џебови
- графтови на меки ткива - за третман на рецесии, т.е. изложени корени
- екстракција на заби
- графтови на коски
- хируршко продолжување на коронките (гингивектомија, гингивопластика)
-френулектомија (јазична/лабијална)
- поставување на забни импланти

Забелешка: Здравите непца се исто толку важни како и здравите заби.

ДИГИТАЛНА 2Д И 3Д X-RAY ФОТОГРАФИЈА

X-ray photography in our office is taken with digital x-ray machine which can provide decreased exposition and radiation for the patient.You can have your x-ray photo within 15 seconds.

ЛАСЕРСКА ТЕРАПИЈА

При изведување на интервенциите на меките ткива на усната шуплина користиме различни видови ласери со цел сечење на непцата или стимулација на побрзо заздравување и минимизирање на болката.

БЕЛЕЊЕ НА ЗАБИТЕ

Подготвени сте да постигнете прекрасна, бела насмевка? Закажете консултација со нашиот стоматолошки тим за да ги истражите достапните опции за белење на забите. Ние сме тука да обезбедиме стручни насоки, да одговориме на вашите прашања и да ви помогнеме да ја вратите блескавата насмевка што ја заслужувате.

ПРОЅИРНИ ПОРАМНУВАЧИ

Започнете го вашето јасно патување со порамнување денес!

Ако сте подготвени да постигнете поправа, посигурна насмевка без мака со традиционалните протези, време е да размислите за проѕирни порамнувачи. Контактирајте не за да закажете консултација и да дознаете дали јасните порамнувачи се вистинската опција за вас.

Вашето орално здравје е наш приоритет.